Biologische kokosolie; natuurlijk, puur en gezond

Als je een alternatief zoekt om in te bakken, kun je biologische kokosolie eens proberen. Deze olie geeft niet alleen een andere smaak aan je eten, het is ook één van de gezondste olies om te gebruiken in de keuken. Je kunt het gebruiken om in te bakken, te braden en zelfs om in te frituren. En aangezien een goede biologische kokosolie voor 100 procent uit verzadigde vetzuren bestaat, is het puur, volledig natuurlijk en zal je van een aantal grote gezondheidsvoordelen kunnen gaan profiteren.

Middellange keten vetzuren

De gezonde vetzuren in kokosolie worden ook wel middellange keten vetzuren genoemd. Dit zijn bijvoorbeeld laurinezuur, caprinezuur en caprylzuur. Kokosolie onderscheidt zich zo van andere oliesoorten omdat deze voornamelijk lange keten vetzuren bevatten. Het grote voordeel van kokosolie is dat het hierdoor makkelijker te verteren is door je lichaam en dat het iets minder calorieën bevat. Je lichaam kan kokosolie dus gemakkelijker omzetten in energie. Ook staan deze middellange keten vetzuren er bekend om je lichaam te beschermen tegen bacteriën en schimmels. Het is wel verstandig om biologische kokosolie te kiezen, omdat deze wordt geperst als de kokos koud is. Zo gaan er geen essentiële voedingsstoffen verloren en kun je optimaal van de gezondheidsvoordelen profiteren.